דירה במרכז תל אביב

8n
9
13
14
15
16
17
19
22
5
111
41234
1n
1012
2
211
61234
3
18
20
12
7
Previous Next Play Pause
8n 9 13 14 15 16 17 19 22 5 111 41234 1n 1012 2 211 61234 3 18 20 12 7

על הפרויקט

דירה אשר ממוקמת בבניין במרכז "העיר הלבנה" של תל אביב.
הבניין בן 5 קומות ונבנה מחדש לפני 5 שנים על חורבות הבניין הישן.
גודלה של הדירה הוא כ-100 מ"ר והיא כוללת שלושה חדרי שינה, סלון, חדר עבודה ומרפסת.
הדיירים ביקשו לנצל באופן מירבי את החלל בהתחשב בשטח הקטן.
מבחינה עיצובית הם ביקשו לשים דגש על אווירה חמה ונעימה עם זרימה אופטימלית בין חללי הבית.
לכן, הקו המנחה לתכנון היה שימוש בצבעים בהירים שיספקו תחושה של גודל, לצד שימוש בתאורה
חמה.
כל הקירות הפנימיים בדירה הוסרו והדירה חולקה מחדש.
לא התפשרתי בעיצוב והדיירים, בעלי טעם משובח, שיתפו פעולה הן בתהליך התכנון הראשוני של
הדירה, הן בבחירת הגוונים המנחים ועיצוב התאורה והן בבחירת הריהוט, הארונות, גופי התאורה
והחפצים הנלווים.
שילוב הטעמים של בני הזוג עם הצורך ביצירת חלל נכון עבור המשפחה יצר תוצאה חמה ונעימה
שמשלבת יוקרתיות וייחודיות.
הדירה כולה שינתה את פניה. השתמשתי בגוונים בהירים לצד צבעי חום-אדמה וגווני ירוק זית,
וכן בעץ טבעי לצד פריטים מודרניים.
הבית כולו מחופה באריחי שיש בהירים ללא פוגות, למעט החדרים הרטובים שם השתמשתי באריחי
גרניט פורצלן כהים ובחדרי השינה שחופו בפרקט טבעי.
אחד האילוצים המרכזיים שנאלצתי לעמוד בו היה תקרת בטון שלא ניתן היה לחרוץ או לקדוח בה
לשם הוספת גופי תאורה, ולכן נאלצתי להנמיך אותה במינימום האפשרי על ידי תקרת גבס.
הסלון:
חלל זה הוא לב הבית ומתרחשת בו גם הפעילות המשפחתית וגם הפעילות החברתית.
שילוב הסגנונות יוצר גיוון וייחודיות.
דרישת הדיירים למסך טלוויזיה גדול בסלון הציבה אותי בפני אתגר כיוון שרוב החלל הוא פתוח.
מכאן נוצר תהליך התכנון של "העמוד המרכזי" שהוא למעשה דו צדדי: בצד אחד תלויה הטלוויזיה שמתחתיה שידה המיועדת למערכת קולנוע ביתית ובצד השני מיקמתי מקרר גדול שאינו במימדים סטנדרטיים.
למעשה הסלון והמטבח חולקים חלל משותף כאשר מה שמפריד ביניהם זה ה"עמוד" הזה.
חציצה זו יוצרת הן פרטיות בין שני החללים והן תחושת גודל ופתיחות.
המטבח:
כיוון שרציתי לתת תחושת מרחב בחרתי בצבע לבן למטבח, אך כדי ליצוק בו תחושה דרמטית בחרתי משטח עבודה מאבן בגוון כהה וחיפויי זכוכית בקירות בגוון אפור מעושן.
כל המשטח מואר בתאורת לד נסתרת (ממוקמת בדופן התחתונה של הארונות העליוניים) להעצמת הדרמטיות של המשטח.
הדרישה היתה ניצול מירבי של השטח לאחסון, לכן תוכננו ארונות בכל פינה אפשרית.
פינת האוכל:
שילוב הסגנונות והצבעים גורם לתחושה רכה ואלגנטית.
לכל אורך פינת האוכל ומסדרון הכניסה נמשך פס תאורה נסתרת שיוצר תחושה נעימה.
המרפסת:
משקיפה לנוף התל אביבי האורבני ומגדילה את תחושת המרחב בסלון.
בחרתי ריהוט קליל מקש כדי לא להעמיס על המרפסת הקטנה.
חדר העבודה:
השימוש בעץ בשולחן העבודה וברצפת הפרקט משווה לחלל אווירת עבודה נעימה.
סוויטת הורים:
השילוב בין רצפת הפרקט והתאורה החמה עם הריהוט המודרני יוצר חדר מאוד מעניין.
החלונות הולבשו בווילונות בהירים.
את הפינות החשופות ניצלתי ליצירת שידות של מגירות כשבאחת מהן יש מגרה נשלפת לגיהוץ.
חדר הרחצה שלהם אמנם נמצא באותו חלל, אך לא קרוב למיטה.
הוא אלגנטי מאוד ועוצב בצבעים שחור ולבן ובקווים נקיים.
ויתרתי על ארון מקלחת קונבנציונלי ובמקומו הוכנס כיור שחור ענק שמייחד את החלל.
מלבד זאת, יש בחלל מקלחון שחור דרמטי שנותן תחושה של סוויטה יוקרתית.
 

projectim

צור קשר

כתובת:
רח' דודו דותן 12 רמת פולג נתניה

טלפון:

09-8852817
054-8010206

פקס:
077-8830800

דוא"ל:

אודותי

אני קרן סינדרובסקי, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים עם כ-20 שנות ותק מקצועי.

כל חלל באשר הוא - בין אם מדובר במשרד או בחדר מגורים - הדבר החשוב ביותר בעיניי הוא מיקסום הפוטנציאל הגלום בו, הכולל: פתירת בעיות תכנוניות; ניצול שטחי אחסון ושימוש נכון בחומרים ובצבעים עפ"י אופי החלל.

אני מזמינה אותך להתרשם מגלריית הפרוייקטים שלי, שכוללת את הפרוייקטים שתכננתי מאז שיצאתי לדרכי העצמאית.

 

סרקו את כרטיס הביקור שלי

qrcode

מצאו אותי בפייסבוק