דירה קטנה ברמת גן

4
6
8
10
112
1112
2123
9123
31234
51234
71234
Previous Next Play Pause
4 6 8 10 112 1112 2123 9123 31234 51234 71234

על הפרויקט

דירת שלושה חדרים וחצי. הממוקמת בקומה הראשונה מתוך שלוש בבניין שיכון טיפוסי ברמת גן (על הגבול עם בני ברק).
שטח הדירה הוא כ-65 מ"ר, לפני השיפוץ היא הייתה ישנה וחשוכה מאוד וחולקה לשני חדרים וחצי.
היא נזקקה לשיפוץ יסודי והחלפת כל התשתיות.
הדירה שייכת לאם ובתה. האם מדריכת כושר אישית שעובדת מהבית.
בעלת הדירה רכשה אותה במצבה הישן והחליטה לשפץ אותה.
היא ביקשה שתהיה מוארת ומרווחת ככל הניתן.
המטרה היתה ליצור חדר שינה נוסף עבור הבת וחדר כושר ביתי כי הדיירת עובדת מהבית.
כיוון שזו דירה קטנה לא היה מנוס מעיצוב בקווים נקיים ולבנים, אשר "נשברו" עם גוונים ירוקים ואפורים.
כל קירות הבית הורדו והחלל חולק מחדש.
חלל המטבח שהיה גדול ומיושן הפך לחדר השינה של הילדה, והמטבח נדד לחלל המגורים שהיה גדול דיו. המטבח החדש אמנם פתוח לסלון וקטן יותר מהמטבח המקורי, אך עדיין מכיל את אותו שטח אחסון ושטח עבודה זהה.
בסלון הוחלפו הוויטרינות הישנות שחסמו את כניסת האור בוויטרינה מודרנית עם תריס אור חשמלי.
רצפת המטבח והסלון חופו באריחי גרניט פורצלן בצבע אפור כהה, בעוד שאר חללי הבית חופו בפרקט אלון מולבן. אלמנטים אלו תורמים להבלטת התיחום והגדרת החללים.
המרפסת הקטנה והלא מנוצלת שהייתה בחדר השינה המרכזי הפכה לחלק מחלל החדר כולו ושם הוקמה פינת עבודה.
חדר הרחצה הורחב על חשבון מרפסת שירות ישנה ולא שימושית, ולכן אפשר היה להחליף את המקלחון באמבטיה לפי בקשת הדיירת.
במרכז חלל הבית הוקם חדר האימונים שכולל הליכון, סולם התעמלות ומכשירים נוספים.
הסלון:
לפני השיפוץ הוא היה צר וארוך ובאמצעות תכנון נכון של האלמנטים במרחב הוא קיבל תחושה של חלל רחב יותר.
קיר בריקים מאבני סיליקט לבנות תוחם את החלל ויוצר בו תחושה אינטימית ויוקרתית, והריצוף הכהה תורם ליצירת חמימות אך אינו פוגם בתחושת המרחב.
לא תוכננו גופי תאורה דומיננטיים כדי שלא יעמיסו על החלל.
נבחר ריהוט בגווני אפור ולבן, ובתוכו הוכנסו אלמנטים ירוקים, כמו מזנון הטלוויזיה והכריות שיכניסו צבע.
הם גם "מתכתבים" בצורה נהדרת עם העצים שמחוץ לחלון.
חשוב לציין, שהוויטרינה הגדולה בסלון פונה לרחוב ראשי סואן. בגלל שהיה צורך להאיר את הדירה ככל שניתן, אך גם לשמור על תחושת הפרטיות של בני הבית, חלקה התחתון של הזכוכית עשוי מזכוכית חלבית.
חדר הכושר:
תוכנן חלל אימונים שאינו סגור לגמרי כדי לתת תחושת מרחב ופתיחות, ולמרות זאת עדיין משדר תחושה אינטימית. הוא גדול מאוד וממוקם במקום מרכזי וההפרדה הויזואלית משאר החלל מתבצעת באמצעות רצפת פרקט. למעשה, היה צורך לתכנן את החלל כך שיתאים למכשירים שהיו ברשות הדיירת עוד קודם כמו הסולם הגדול.
המטבח:
פתוח לסלון אך מופרד ממנו באמצעות חצי אי עליו תוכנן גם הכיור.
גופי התאורה שמעל האי מפרידים גם הם באופן ויזואלי בין החללים, אך כמעט ולא מורגשים.
למרות ההפרדה, מי שנמצא במטבח מרגיש חלק מההתרחשות בסלון.
האי משמש גם כפינת אוכל ואת הכיסאות ניתן להנמיך כל שניתן יהיה להשתמש בהם גם בסלון
המטבח עוצב גם הוא בגוונים בהירים כאשר בקיר שולבו אריחים אפורים כדי לשבור מעט את כל הלבן

 

projectim

צור קשר

כתובת:
רח' דודו דותן 12 רמת פולג נתניה

טלפון:

09-8852817
054-8010206

פקס:
077-8830800

דוא"ל:

אודותי

אני קרן סינדרובסקי, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים עם כ-20 שנות ותק מקצועי.

כל חלל באשר הוא - בין אם מדובר במשרד או בחדר מגורים - הדבר החשוב ביותר בעיניי הוא מיקסום הפוטנציאל הגלום בו, הכולל: פתירת בעיות תכנוניות; ניצול שטחי אחסון ושימוש נכון בחומרים ובצבעים עפ"י אופי החלל.

אני מזמינה אותך להתרשם מגלריית הפרוייקטים שלי, שכוללת את הפרוייקטים שתכננתי מאז שיצאתי לדרכי העצמאית.

 

סרקו את כרטיס הביקור שלי

qrcode

מצאו אותי בפייסבוק